Štitnici sluha: prilagođena zaštita sluha od Audio BM-a

Prilagođeni štitnici za sluh pružaju najbolju moguću zaštitu u veoma bučnim okruženjima. Ova zaštita za sluh je individualno prilagođena korisniku, obezbeđujući prijanjanje bez pritiska u ušni kanal i maksimalnu udobnost korisnika tokom dužih perioda.

Audio BM nudi širok spektar štitnika za sluh u različitim materijalima i oblicima koji pružaju različite nivoe izolacije od buke, tako da kod nas možete pronaći savršenu individualnu zaštitu sluha za svoje zaposlene.

Audio BM kao partner za individualnu zaštitnu opremu

Audio BM nudi maksimalnu uslugu uz maksimalnu fleksibilnost. Naša obimna kolekcija štitnika za sluh nudi odgovarajuće čepove za zaštitu sluha za svakog pojedinca.

Audio BM stručnjaci:

 • specijalisti za usluge na licu mesta
 • kvalifikovani savetnici u Audio BM korisničkoj službi
 • sveobuhvatna mreža Audio BM prodavnica za akustične usluge širom Srbije

Audio BM fleksibilnost:

 • konsultacije o proizvodima na licu mesta i prilagođavanje na zahtev

Audio BM stručnost:

 • decenije iskustva u akustici i proizvodima koji su u stalnom razvoju
 • Konstantna usavršavanja naših stručnjaka za akustiku

Koje su prednosti čepova za zaštitu sluha?

Da bi napravili čepove po meri, naši stručnjaci uzimaju otiske ušnih kanala Vas ili Vaših zaposlenih. Za razliku od standardne zaštite sluha, čepovi za zaštitu sluha su individualno prilagođeni ušima korisnika. Ovo pomaže da se izbegne bilo kakva bol izazvana pritiskom ili osećajem stranog tela u uvu, čak i kada se nosi duže vreme. Otisci ušnog kanala se mogu napraviti u svim Audio BM prodavnicama širom Srbije ili ih može napraviti radnik Audio BM terenske službe u Vašoj radnoj jedinici.

Ova prilagođena zaštita sluha za bezbednost na radu dostupna je u različitim jačinama filtera. Snaga filtera, takođe nazvana SNR vrednost, pruža informacije o izolacionom efektu čepova za zaštitu sluha, pomažući Vam da odaberete pravi nivo zaštite za Vaše uslove buke. Delovanje filtera otoplastike obezbeđuje da korisnik i dalje može jasno da čuje govor i signale upozorenja i da nije izolovan od svog okruženja, uprkos tome što nosi zaštitu za sluh.

Zašto su Vam potrebni čepovi za zaštitu sluha?

Gubitak sluha izazvan bukom jedno je od najčešćih zdravstvenih stanja vezanih za posao. Nepovratan je i javlja se postepeno i neprimetno. Udobna i visokokvalitetna zaštita sluha je stoga veoma važna za bezbednost na radu Vaših zaposlenih, posebno onih kojima je potrebno da je nose duže vreme. Odabir udobne zaštite sluha je najbolji način da osigurate da će Vaši zaposleni želeti da je nose.

Čepovi za zaštitu sluha se koriste u sredinama gde nivo buke dostiže 80 decibela ili više. Ovo uključuje sektore kao što su:

 • Industrija
 • Ručna obrada
 • Radovi na izgradnji puteva
 • Obrada metala
 • Logistika
 • Aerodromi i luke
 • Koncerti, klubovi i glasna muzika
 • I još mnogo toga

Audio BM individualna zaštita sluha dostupna je u različitim materijalima:

 • Silikon
 • Akril

Čepovi za zaštitu sluha ispunjavaju celo spoljašnje uho (puna školjka, FS). Svi proizvodi u našem asortimanu su posebno prilagođeni obliku uha krajnjeg korisnika. Otoplastika za zaštitu sluha dostupna je u nizu različitih jačina filtera, što ih čini idealnim za različita bučna okruženja (dB).

Pojedinačne olive za uši stoga se mogu prilagoditi zahtevima različitih profesionalnih grupa.

Filteri za zaštitu sluha

Audio BM u saradnji sa Dynamic Ear Company ima sisteme za zaštitu sluha koje karakterišu delovanje linearnog filtera i izolacioni efekat koji obezbeđuje dobro razumevanje govora, a istovremeno štiti i sluh korisnika. Ovo je posebno vredno za one koji imaju potrebu da često telefoniraju i komuniciraju u veoma bučnim okruženjima.

FILTERI ZA INDUSTRIJSKU BUKU – DI FILTERI

Serija DI filtera je dizajnirana posebno za industrijsku primenu. Uobičajeno, dostupni industrijski čepovi za uši imaju tendenciju da previše priguše zvuk na frekvencijama na kojima nema potrebe za to, a to je zbog upotrebe jeftinih materijala i nedostatka akustičnog dizajna. Dobijeni odgovor daje prigušen govor i zvukove.

Industrijska buka ima tendenciju da bude glasnija na višim frekvencijama: Audio BM-ov asortiman DI filtera je dizajniran da obezbedi relativno ravno prigušenje da bi se uklonio šum niske frekvencije i da bi se omogućila komunikacija, zatim progresivno umanjenje zvuka na približno 4 kHz za uklanjanje štetnih visokofrekventnih zvukova. DI filter obezbeđuje korisniku da vazduh stalno nesmetano prolazi u uvo, a ova ventilacija smanjuje efekat okluzije (začepljenja) i izbegava iritaciju u ušnom kanalu, pritom povećavajući udobnost za korisnika.

DI filteri su takođe dostupni sa opcijom da budu vidljivi detektorima metala i rendgenskim zracima u okruženjima kao što je obrada i proizvodnja hrane ili u proizvodnji farmaceutskih proizvoda gde je kontaminacija stranim predmetima neprihvatljiva.

DI filter je potpuno zamenljiv sa serijom filtera DM (za muziku) i DIM (za impulsnu buku).

FILTERI ZA MUZIKU – DM Filteri

Nudeći izvanredne akustične performanse u diskretnom minijaturnom dizajnu, DM serija je prvobitno razvijena za profesionalne muzičare i ljubitelje muzike. Danas se DM serije takođe koriste u mnogim industrijskim pogonima gde je neophodna zaštita sluha, a pritom su jasnoća zvuka i govora od vitalnog značaja za bezbednost radnika. Standardni čepovi za uši imaju tendenciju da previše priguše zvuk na frekvencijama na kojima nema potrebe za to, a to je zbog upotrebe jeftinih materijala i nedostatka akustičnog dizajna.

Ovo nejednako smanjenje zvukova dovodi do prigušenog govora i zvuka na potpuno neprirodan način.

DM filter koristi membrane prema našoj patentiranoj membranskoj tehnologiji. Pošto je membrana napravljena od prozračnog materijala, ovo dovodi do optimalnog disanja filtera koji održava ušni kanal hladnim i pruža udobnost tokom celog dana. Ova napredna membrana je podešena da smanjuje buku dok se govor jasno čuje. Još jedna karakteristika membrane je svojstvo regulacije pritiska: ovo pruža dodatnu udobnost tokom leta i stoga je ovo idealan filter koji se koristi tokom leta kako za posadu, tako i za putnike.

Ovaj DM filter je pogodan za širok spektar primena, posebno ako je izvor buke na konstantnom nivou iznad frekventnog opsega.

Preporučljivo za: muzičare, inženjere zvuka, posade aviona, radnike u proizvodnji i trkačke timove.

DM filter je potpuno zamenljiv sa serijom DI (za industriju) i DIM (za impulsnu buku).

FILTERI ZA IMPULSNU BUKU – DIM FILTERI

Prvobitno razvijeni za vojnu upotrebu, DIM Impulse filteri nude optimalnu zaštitu od visokih nivoa impulsnih zvukova poput pucnjave i udaraca čekićem. Mala veličina Impulsnih filtera olakšava postavljanje u male i zahtevne ušne kanale, a takodje se lako postavlja ispod komunikacionih slušalica ili štitnika za uši gde je potrebna dvostruka zaštita.

Opcioni prekidač totalnog bloka, omogućava pojačanu sekundarnu zaštitu od visoke ambijentalne buke.

Ovaj jedinstveni filter tehnologija zadržava prostornost i zvučnu usmerenost koja je neophodna u radnim sredinama ili tokom lova i borbene situacije.

DIM Impulse filter obezbeđuje korisniku da vazduh stalno nesmetano prolazi u uvo, a ova ventilacija minimizira efekat okluzije (začepljenja) i izbegava iritaciju u ušnom kanalu, pritom povećavajući udobnost za korisnika.

Prednosti individualne zaštite sluha

Prednosti idividualnih čepova za zaštitu sluha

 1. Skrojen tako da odgovara obliku ušnog kanala korisnika
 2. Opremljen pravim filterom i materijalom za primenu
 3. Otporniji
 4. Više higijenski
 5. Maksimalna udobnost i optimalna zaštita zahvaljujući savršenom pristajanju
 6. Redovni testovi funkcije
 7. Vreme nošenja: pet godina – dugoročno se štedi na troškovima

Nedostaci standardne zaštite sluha

 1. Ne proizvodi se idividualno
 2. Pritisak može izazvati bol u spoljašnjem uhu i ušnom kanalu
 3. Postavljanje štitnika za sluh na dovoljnu dubinu zahteva vežbu i toleranciju na bol
 4. Vreme nošenja: 0,5 dana do 6 meseci (u zavisnosti od proizvoda)

Održavanje individualne zaštite sluha

Ako su filteri prljavi ili su se formirale naslage ili blokade, to će dovesti do smanjenja kvaliteta zvuka i izolacionog efekta otoplastike. Preporučujemo čišćenje umetaka nakon svake upotrebe. Da biste to uradili, uverite se da je sistem filtera zatvoren i očistite površinu pomoću suve krpe za čišćenje čepova. Neophodno je izbegavati upotrebu oštrih predmeta, četkica ili agresivnih sredstava za čišćenje i rastvarača. Sistemi ne smeju biti izloženi ekstremnim temperaturama.

Audio BM Vama na usluzi

Gubitak sluha izazvan bukom je jedna od najčešćih profesionalnih bolesti, koja se obično razvija sporo i bezbolno. Buka ne utiče samo na naš sluh – ona takođe negativno utiče na ljudsko telo u celini. Sa svojim širokim spektrom čepovi za zaštitu sluha, uvek nude zaštitu uz maksimalnu udobnost i kvalitet.

Ukoliko ste zainteresovani za izradu individualnih čepova za zaštitu sluha kontaktirajte naše iskusne stručnjake telefonom na 021/571-606 ili e-poštom na bfilipovic@audiobm.rs koji će rado odgovoriti na sva Vaša pitanja. Takođe, možete zakazati konsultacije o našim proizvodima i uzimanje otisaka za izradu čepova za buku.

Pre odluke o kupovini čepova za zaštitu od buke najbolje je da se posavetujute sa našim stručnim kolegama. Pozovite nas ili posetite neku od naših Audio BM poslovnica i porazgovarajte sa našim ljubaznim stručnjacima.