Kada je u pitanju vaš sluh, vaš izbor slušnog aparata uz pomoć Audio BM stručnjaka je jedna od najvažnijih odluka koje ćete doneti. Testiramo vaš sluh, biramo i izdajemo slušni aparat koji najbolje odgovara vašim ličnim, profesionalnim, kozmetičkim i finansijskim potrebama.

Kvalitetni slušni aparati kao rešenje slušnih problema

Slušni aparati su mali elektronski uređaji, koji se nose u ili iza uha i čine određene zvukove glasnijim tako da osoba sa oštećenjem sluha može da čuje, komunicira i potpunije učestvuje u svakodnevnim aktivnostima.

Slušni aparati su prvenstveno korisni u poboljšanju sluha i razumevanja govora ljudi koji imaju gubitak sluha, koji je rezultat oštećenja senzornih ćelija u unutrašnjem uhu.

Slušni aparat povećava zvučne vibracije koje ulaze u uho. Time slušne ćelije koje nisu oštećene detektuju veće vibracije i pretvaraju ih u neuronske signale, koji se prenose do mozga. Što je veće oštećenje nečijih slušnih ćelija, to je gubitak sluha ozbiljniji i veće je pojačanje slušnog aparata potrebno, da se nadoknadi razlika.

Zakažite vaš termin već danas sa našim stručnim timom za slušne aparate koji će vam  pomoći sa odabirom slušnog aparata za vas.

Vrste slušnih aparata

Danas postoji mnogo različitih modela slušnih aparata. Najčešće vrste slušnih aparata koji će vam pomoći sa oštećenjem sluha su:

 • Slušni aparat iza uha - BTE
 • Slušni aparat u ušnom kanalu -  ITE
 • Slušni aparat sa postavljenim zvučnikom u ušnom kanalu - RIC
vrste slusnih aparata

Slušni aparat iza uha (BTE)

Nalazi se iza uha sa cevčicom koja se proteže preko uha do dela koji se nalazi delimično u ušnom kanalu. BTE slušni aparati nude elegantan dizajn i udobno nošenje, dok su mikrofon i zvučnik bezbedno udaljeni od ušne masti, što čini uređaj izdržljivijim i smanjuje potrebu za zakazivanjem servisa.

vrste slusnih aparata

Slušni aparat u ušnom kanalu (ITE)

Ovi slušni aparati u potpunosti se uklapaju u spoljašnje uvo i koriste se za blagi kao i ozbiljni gubitak sluha.  ITE slušni aparati prilagođeni su tako da odgovaraju jedinstvenom obliku uha svake osobe i potrebno je određeno vreme da se aparat napravi.  Prednost ITE slušnih aparata je taj što se nalaze u ušnom kanalu i ne osete se prilikom korišćenja.

vrste-slusnih-aparata

Slušni aparat sa postavljenim zvučnikom u ušnom kanalu (RIC)

RIC slušni aparati imaju većinu svoje elektronike i napajanja u malom delu koji se nalazi iza ili na vrhu uha sa tankom žicom koja se povezuje sa prijemnikom (zvučnikom) u ušnom kanalu. RIC slušni aparati su jedni od najpopularnijih stilova slušnih aparata.

Koji slušni aparat je najbolji za vas?

Koji slušni aparat je najbolji za vas, zavisi od mnogo faktora. Neki od tih faktora su:

 • vrste uzroka gubitka sluha
 • stepen oštećenja sluha
 • da li je do gubitka sluha došlo na jednom ili oba uva
 • anatomiju vašeg uha
 • kozmetičku privlačnosti
 • budžeta
 • i još mnogo drugih faktora.

Audio BM nudi veliki broj modela prilagođenih odraslim osobama, kao i našim najmlađim klijentima.

Jedan od najboljih načina da saznate koji je slušni aparat pravi za vas je da posetite specijalistu za slušne aparate u Vama najbližoj Audio BM poslovnici. Oni mogu dati preporuku koji će slušni aparat najviše odgovarati vašim potrebama.

Uz pomoć forme rezervišite vaš termin već danas:

  Izgled slušnih aparata

  Na sledećem primeru je prikazan izgled slušnih aparata na uhu.

  vrste slusnih aparata na osobi

  Kako funkcioniše kupovina slušnih aparata u Audio BM-u?

  Sa naprednim slušnim aparatima koji se nalaze u našoj ponudi i uz pomoć specijaliste za slušna pomagala, možete napraviti veliku promenu na bolje u vašem životu, u samo tri jednostavna koraka.

  1. Procena - Svrha prve posete specijalisti za slušna pomagala, jeste da se utvrdi da li imate oštećenje sluha i kog stepena. Ukoliko su slušni aparati rešenje za vas, specijalista za slušna pomagala će vam pomoći da izaberete slušni aparat koji odgovara vašem oštećenju sluha, životnom stilu, izboru u pogledu izgleda aparata i budžetu.
  2. Proba slušnog aparata na 7 dana - Nakon procene stanja vašeg sluha, izbora slušnog aparata i podešavanja, iskoristite mogućnost koju vam pruža Audio BM i isprobajte slušne aparate na 7 dana, u različitim okruženjima. Razgovarajte sa svojom porodicom i prijateljima i beležite kako stvari zvuče u vašim svakodnevnim aktivnostima.
  3. Kontrola - Nakon 7 dana podelite vaša iskustva kako bi specijalista za slušna pomagala mogao bolje da obezbedi da slušni aparati rade optimalno za vas. Sa informacijama koje date, specijalista za slušne aparate može napraviti sva neophodna podešavanja, radi poboljšanja vašeg iskustva slušanja.

  Prednosti kupovine Audio BM slušnih aparata

  Audio BM, pruža vam izvanredu uslugu i brigu, bilo da je ovo vaša prva procena sluha ili ste godinama posećivali audiologa, možete računati na naš tim da će rešiti vaše probleme u vezi sa sluhom, savetovati vas o najnovijim uređajima i pružiti pouzdanu naknadnu negu.

  Svi naši specijalisti za sluh obučeni su za najnovije slušne aparate, kako bismo osigurali da uvek pružamo najnovija rešenja našim klijentima. Kada propisujemo slušne aparate, cilj nam je da svaki pacijent čuje najbolje što može.

  Naš tim visoko kvalifikovanih kliničkih audiologa pružiće vam jasne i precizne savete o opcijama koje su prave za vas. Dobićete potpuno prilagođenu uslugu i negu.

  Načini plaćanja

  Pored mogućnosti da dobijete aparat preko naloga RFZO-a, postoji mogućnost i kupovine slušnog aparata i to na više načina plaćanja:

  • Gotovinski (keš, kartice)
  • Na 6 mesečnih rata putem kreditne kartice Banca Intese.
  • Na 12 mesečnih rata putem administrativne zabrane na platu ili penziju.
  • Do 36 mesecnih rata putem kredita OTP Banke.