Više od 70 godina, Grason-Stadler je lider u industriji u pružanju audiometrijskih rešenja za kliničke audiologe i slušne zdravstvene radnike širom sveta.

Grason-Stadler razume važnost razvoja opreme koja obezbeđuje brzo i tačno testiranje za naše korisnike. Grason-Stadler pruža kompletnu liniju rešenja koja pokriva bateriju za audiometrijski test, uključujući audiometriju, timpanometriju, otoakustične emisije i evocirane potencijale. Podržali smo vas sa kliničkim, automatizovanim, dijagnostičkim i rešenjima za skrining.

Zajedno sa našim distributivnim partnerima, mi ćemo sarađivati sa vama do kraja veka trajanja vašeg uređaja. Od konsultacija do instalacije, do stalne podrške i kalibracije, nastojimo da budemo vaš omiljeni dobavljač audiometrijske opreme u godinama koje dolaze.

ortometrics logo

Otometrics razvija, proizvodi i prodaje audiološku, otoneurološku i vestibularnu opremu u više od 70 zemalja širom sveta pod brendovima MADSEN, AURICAL, HORTMANN i ICS.

Poreklo grupacije GN Otometrics vuče korene od pre pedesetak godina, kada je Poul Madsen, pionir i inovator u oblasti audiološke dijagnoze osnovao Madsen Electronics. 1990. godine Madsen je kupljen od strane proizvođača slušnih aparata GN Danavox i Madsen je postao snažna osnova posla sa audiološkom opremom unutar GN Grupe. Ovaj razvoj se nastavio kupovinom kompanija Danplex u Danskoj (1999.), Hortmann u Nemačkoj (2000.), ICS Medical u SAD (2000.) i AuditData u Danskoj (2001.). Kao rezultat razvoja i ovih akvizicija, GN Otometrics je osnovan 1. januara 2001. godine.

Ime „Otometrics“ je izabrano iz razloga što precizno govori čime se ova kompanija bavi. OTO se odnosi na uvo, a METRICS na merenje. Međutim, ime je samo početna tačka. Vremenom je Otometrics izrastao u svetskog lidera što se tiče opreme za audiološka merenja, isporučujući sisteme koji postavljaju nove standarde u tehnologiji i upravljanju poslom za današnje kliničke postavke.

euroclinic logo

EUROCLINIC kompanija nudi širok spektar medicinskih proizvoda za ORL ambulantne i ordinacije, integrisanih aplikacija, uz zadržavanje konkurentnog odnosa cene i kvaliteta, uz ispunjavanje potreba realnom vremenu kupaca na našem tržištu medicinske opreme. U relativno kratkom ciklusu proizvodnje, u odnosu na složenosti proizvoda, organizujemo u skladu sa naprednim tehnologijama i procedurama, a što je u skladu sa svim EU pravilima na snazi, odlične rezultate u smislu garancije kvalitetea i ispunjenju svih standarda pouzdanosti vrhunske dijagnostičke opreme.

xion logo

Više od 90 zaposlenih iz razvojnih, proizvodnih i prodajnih odeljenja formira XION tim u sedištu Berlina. XION je jedna od malobrojnih kompanija koje nude kompletne endoskopske sisteme za primenu u oblasti artroskopije, ENT-a, laparoskopije i ginekologije. Inovativni instrumenti i uređaji sa savršenom funkcionalnošću neophodni su za savremenu dijagnostiku i terapijske postupke. XION dosledno ispunjava ove visoke zahteve i garantuje najviši kvalitet više od 25 godina. Asortiman proizvoda obuhvataju krute i fleksibilne endoskope, sisteme za navigaciju i kamere, izvore svetla, pumpe za usisavanje i navodnjavanje, insuflatore i drugu opremu.

Laboratorija za etaloniranje

Dijagnostička oprema koja se koristi za ispitivanje praga sluha i ostalih parametara vezanih za sluh mora davati precizne i jednoznačne rezultate kako bi se na pravi način i blagovremeno utvrdili poremećaji sluha, a samim tim na vreme lečili i amplifikovali.

Zbog intenzivnog korišćenja i samog procesa starenja komponenti opreme, dolazi do odstupanja od deklarisanih tačnih vrednosti koja vremenom postaju sve izraženija i nalazi više nisu validni i ne oslikavaju pravo stanje kod pacijenata.

Upravo zvog toga se preporučuje da se oprema u određenim vremenskim intervalima (1 – 2 godine) testira i podešava – kalibriše kako bih se eliminisala greška merenja usled gore spomenutih odstupanja.