unitron partnerski forum

UNITRON partnerski forum 2015

Prag, glavni grad Češke, čuven po svojoj istoriji, kulturi, znamenitostima i obrazovanju. Upravo je ovaj grad bio domaćin ovogodišnjih susreta Unitron distributera, dok je povod za to bila nova NORTH platforma. Saznajte više o tome šta se događalo 11.-14. oktobra 2015. god. u Pragu.

unitron partnerski forum

Ovo je nova platforma, nazvana je NORTH, i svaki put kada se pojavi nova platforma to podrazumeva i novi hardwer i novu liniju slušnih aparata. Ubačen je novi čip sa novim procesorom, sa značajnim poboljšanjem kapaciteta, jer je brzina procesora povećana sa 200 miliona na preko 500 miliona kalkulacija u sekundi, udvostručen je kapacitet memorije, što generalno olakšava dosta toga u radu slušnog aparata. Značajne promene su ostvarene i u vidu prijemnog signala. Opšte je poznato da digitalizacija signala podrazumeva konverziju analognog na digitalni signal, gde se potencijalno može izgubiti deo kvaliteta.

Međutim, sada imamo napredak u UDP-u (Ulaznom Dinamičkom Rasponu), koji je ranije bio ograničen na 87 decibela, dok je na novoj platformi podignut na 101 decibel dinamičkog raspona. Većina konkurencije je dostigla 96 decibela, tako da je sada to nadmašeno. Važno je napomenuti da je mogući limit tog raspona 119 decibela. Sada je prijemni signal mnogo čistiji, više ga ne moramo degradirati kroz njegovu konverziju, lakše je obrađivati čist signal u daljem procesu prenosa zvuka. Time smo definitivno izbegli stvaranje distorzije, koja je svakako negativna pojava za krajnji kvalitet obrade zvuka.

north platforma

Nakon održanih predavanja i prezentacija nove platforme, svakako je usledio i onaj opuštajći večernji deo Foruma, sa posebnim osvrtom na izuzetno organizovan zabavni deo pod originalnim nazivom „The Great White North City Rally Tour and Banquet“. Maskota Unitronove nove platforme, polarni beli medved, koji je savršeno obeležio druženje svih učesnika ovogodišnjeg Foruma.

forum

Da zaključimo – imali smo priliku da otkrijemo uvjerljive razloge zašto je North više nego samo nova platforma za slušne aparate, upoznali smo se sa novim tehnologijama i proizvodom koji se istinski izdvaja od drugih. Bilo je dosta govora i o lojalnosti korisnika slušnih pomagala, kao i navođenja najboljih primera iz prakse, ali i komentara o budućnosti industrije slušnih aparata, novih trendova i proširenih mogućnosti.

Nakon ovog foruma, predstavnici Audio BM tima su nastavili svoj put do Nirnberga u Nemačkoj, mesta gde su prisustvovali ovogodišnjem EUHA kongresu. Više o tome možete saznati OVDE.