Seminar AUDIO BM-a 2018

Ove godine trening seminar za osoblje kompanije Audio BM održan je od 23. do 25. marta 2018. godine na Fruškoj gori. Ovaj put smo izabrali ponovo svima dobro poznatu i dragu destinaciju – hotel NORCEV.

Dolazak je bio, kao i uvek, pun pozitivne energije i srdačnosti pokazane između radnika kompanije Audio BM. Nakon opuštene atmosfere tokom prve večeri, priče i malo sportskih aktivnosti, odmah sutradan su krenula stručna predavanja koja svake godine omogućavaju značajan napredak u poslovanju osoblja naše kompanije. Ovaj put otišli smo korak dalje…

Generalni dir. i vlasnik Audio BM-a g-din Blažo Pisarić, je ovaj put bio inspirisan lokacijom i značajem nacionalnog parka Fruška gora, te nam je pripremio nagradni KVIZ. Akcenat je bio na fruškogorskom prostoru, geografiji, poznavanju zanimljivih činjenica. Lepo smo se zabavili u svakom pogledu. Pobednica kviza bila je koleginica Aleksandra iz Kruševačke poslovnice Audio BM-a.

G-din Michael Waloszek iz kompanije Unitron, održao je motivaciono predavanje o novoj Unitron platformi Tempus i slušnom aparatu Insera, sa osnovnom porukom „da je nova tehnologija nešto inovativno i neviđeno do sada“. Milan Pisarić prezentovao je kolegama sve novosti vezane za Bernafonov novi slušni aparat Zerena, na primeru iz prakse našeg drugog kolege Borisa Majskog koji koristi Zerenu, uz osvrt na napredak koji su njih dvojica zajedno postigli kao tandem. Predrag Pejović je održao predavanje sa osvrtom na analizu funkcionisanja Zerena aparata kroz primere iz softwera. Marjan Antić je predstavio detalje o radu INFO Call Centra… Sva predavanja su bila zaista inspirativna. nakon svih pomenutih prezentacija prešli smo na rad u Radionicama (Workshop-ovima), gde smo nastavili diskusiju o pomenutim temama detaljnije, u direktnoj komunikaciji sa svim kolegama iz AUDIO BM-a u regionu.

1. RADIONICA: Predavač Vladimir Nerac upoznao je sve kolege iz regiona sa radom noih Unitron slušnih aparata iz „prve ruke“. Lakše snalaženje sa softwerom je primarni motiv ove radionice, kolega Vladimir je savladao sve detalje i mogućnosti fitingovanja i snalaženja u programu Unitrona.

2. RADIONICA: Predavač Boris Majski, kolega koji lično koristi slušni aparat Zerena, mogao je preneti svoja iskustva ovog najnovijeg slušnog aparata iz kompanije Bernafon, koji smo predstavili svim kolegama iz regiona. Akcenat je bio na novoj pomoćnoj opremi za wireless (bežično) povezivanje SoundclipA, koji sada omogućava direktnu povezanost sa slušnim aparatom bez ranijih angažovanja oko podešavanja.

3. RADIONICA: Predavač Milan Pisarić (direktor prodaje) uz pomoć kolege Predraga Pejovića, podsetio je sve kolege koji su to tipovi pristupa pacijentima odnosno klijentima, šta klijenti očekuju od nas, koji je pristup najzahvalniji za najbolje razumevanje svih potreba osoba sa oštećenim sluhom. Razmena iskustava između svih kolega se uvek pokazala kao najbolji način za napredak i bolje razumevanje.

4. RADIONICA: Predavač Dušica Antić (menadžer ABM INFO Call Centra) iskoristila je priliku da svakom kolegi pruži mogućnost da napišu svoje mišljenje o radu ICC-a, da postave pitanja i dobiju odgovore iz „prve ruke“. Takođe se detaljnije pričalo o konceptu zanavljanja slušnih aparata i uvođenju novog programa lojalnosti za klijente naše kompanije – ABM VIP KLUB kartice. Radionica je bila veoma inspirativna za većinu kolega, svi su iznosili svoja iskustva i diskusija se lako razvijala u pozitivnom pravcu.

Drugog dana program predavanja se odnosio na analizu rada u 2017. godini i zacrtane planove za 2018. godinu:
Održano je predavanje o Rossmax programu, sa akcentom na rezultatima prodaje u prethodnoj 2017. godini, uvođenju novih proizvoda (antidekubit dušeka), kao i načinima unapređenja prodaje u svim segmentima. Milan Pisarić je održao prezentaciju sa glavnim osvrtom na uspehe prodaje u 2017. godini, koji će svakako još više motivisati kolege za mogućnosti koje naša kompanija pruža u kontinuitetu.

Na kraju – ovogodišnji susret svih zaposlenih u Audio BM-u je ponovo bio razlog da se poslovanje naše kompanije podigne na veći nivo, da se svakako dobri međuljudski odnosi za nijansu više unaprede, jer ovakva druženja predstavljaju pravu motivacionu snagu svih vrhunskih kompanija u svetu.