Poklon Jovanu Bulajiću – da čuje svaki zvuk

Nastavak akcije Kompanije „Novosti“ i novosadske firme „Audio BM“. Darivanjem dva slušna aparata visokog kvaliteta Jovanu Bulajiću iz Čelareva, učeniku treće godine škole „Milan Petrović“ u Novom Sadu.

Porodicu Bulajić je o ovoj jedinstvenoj humanitarnoj akciji, u okviru koje će za godinu biti podeljeno ukupno 100 slušnih aparata, obavestila Jovanova razredna.

– Profesorka Milica Medić je našeg Jovu i prijavila za učešće u ovoj humanoj i lepoj akciji, jer je videla da je dobar, vredan i da dobro uči – kaže, za „Novosti“, Jovanova majka Dragana, i dodaje da mu postojeći aparati u poslednje vreme nisu odgovarali. Kad mu je Tibor Mendrei, stručnjak u „Audiju BM“, postavio nove slušne aparate, Jovan je brzo oseti razliku u odnosu na stare.
– To je to. Pravi, čist zvuk čujem – rekao je ovaj sedamnaestogodišnji mladić.

Jovanova majka kaže da je primetila da joj sin ne čuje kad je imao dve godine. Na pregledu je utvrđeno veliko oštećenje sluha na oba uha, tako da je odmalena počeo da nosi slušne aparate i da ide na govorne vežbe. Uprkos tom problemu, bio je odličan učenik OŠ „Jovan Popović“ u Novom Sadu, do koje je, u pratnji svoje mame, svakodnevno putovao iz Čelareva.

– U školi su mu bolje išli matematika i prirodni predmeti, jer je potrebno manje govora nego na društvenim. A onda je upisao srednjoškolski smer za tehničara grafičke proizvodnje. Taj poziv mu se baš dopada – kaže majka Dragana, i napominje da će Jovo, kako mu tepaju, pokušati da upiše neku višu školu ili fakultet.

Starije ćerke bračnog para Bulajić, Mina (25) i Jovana (23), studentkinje su turizma i farmacije na Univerzitetu u Novom Sadu i, kako ističu roditelji, podržavaju svoga brata, kako u školi, tako i u sportskim i drugim vannastavnim aktivnostima. Jovan i njegova majka očekuju da će mu novi aparati biti od velike pomoći u praćenju nastave, ali i u druženju s vršnjacima u Novom Sadu i Čelarevu.

NAJMANjI SLUŠNI APARAT NA SVETUI
FIRMA „Audio BM“ je, u saradnji s kompanijama koje zastupa, ponudila domaćem tržištu najmanji slušni aparat na svetu, dužine svega dva centimetra, koji je lak za korišćenje i visoke je tehnologije.

BESPLATAN TEST SLUHA!
„AUDIO BM“, firma koja ove godine slavi 25 godina rada, svakog proleća organizuje akciju besplatne provere sluha.
– Za sve one koji osećaju da imaju problema sa sluhom, vrata naših poslovnica u Srbiji i regionu biće otvorena od 20. marta do 8. aprila – kaže Antić, pozivajući pre svega pripadnike starije populacije da se odazovu.