Nošenje maske i problemi sa sluhom

Nikada nije bilo važnije da ostanete povezani sa ljudima oko sebe, ali mere javnog zdravlja mogu predstavljati problem za opuštene razgovore.

Možda će vam sada biti još teže da čujete nekoga jer nosi masku – mi imamo rešenja koja će vam pomoći. Kontaktirajte nas već danas da biste saznali kako Vam možemo pomoći, i slobodno zakažite besplatan test sluha u Vama najbližoj poslovnici Audio BM-a.

Tokom sve većeg uticaja od izbijanja globalne pandemije koronavirusa, naše misli su uz one pogođene ovom situacijom. Smatramo da je naš prioritet da zaštitimo zdravlje i sigurnost naših korisnika, kao i zaposlenih u Audio BM-u. Stoga pažljivo pratimo preporuke lokalnih vlasti i preduzimamo sve mere predostrožnosti kako bismo smanjili rizik od zaraze.

Molimo vas poslušajte neke naše dobronamerne savete… Većini je nošenje maski mali problem, dok je osobama sa oštećenim sluhom to ozbiljna prepreka u snalaženju u svakodnevnoj komunikaciji. Oslanjanje na izraze lica i čitanje sa usana je sada potpuno onemogućeno. Čak i ljudima koji nemaju oštećenje sluha nošenje maske predstavlja određenu smetnju u razumevanju govora.

Maske takođe filtriraju zvuk našeg govora i u zavisnosti od materijala od kojeg su napravljene umanjuju jačinu govora od 3 do 12 dcB. Evo nekoliko predloga kako bi pomogli svima koji imaju ovakve probleme, posebno onima koji koriste slušna pomagala:

  • Ukoliko imate ukućane koji koriste maske prilikom posete Vama koji nosite slušno pomagalo – zamolite ih da koriste providne vizire koji se mogu nabaviti u apotekama
  • Moderni slušni aparati imaju program za reduciranje visokih tonova, konsultujte Vašeg akustičara da Vam re-programira softver slušnog pomagala i uradi novo podešavanje
  • Koristite Audio BM dodatnu opremu u vidu bežičnog mikrofona kojim možete opremiti Vašeg sagovornika koji Vam je u poseti. Aktivirajte ovu opciju u Vašem slušnom pomagalu. Domet za prijem glasa do Vašeg slušnog pomagala, a preko bežičnog mikrofona, iznosi čak do 30m
  • Ukoliko ne koristite slušno pomagalo, a osećate da imate problem u razumevanju govora ljudi oko sebe – sada je najbolji trenutak da pomognete sebi i probate neko od Audio BM pomagala, potpuno besplatno na 7 dana, a da naravno prethodno testirate Vaš sluh u Vama najbližoj Audio BM poslovnici.

Želimo Vam dobro zdravlje i dobar sluh!

Novosti & Akcije