kurs za poremecaj disanja

Kurs za poremećaj disanja u snu

U petak 27. novembra u prostorijama hotela CENTAR u Novom Sadu, u veoma prijatnoj i namenski odličnoj atmosferi održan je prvi kurs za poremećaj disanja u snu pod nazivom “SLEEP APNEA – uzroci i terapija“.

Oganizator skupa bila je kompanija AUDIO BM, uz podršku svetski priznate i poznate kompanije WEINMANN iz Nemačke, čiji je predstavnik G-din Joerg Lessau bio prisutan sa svojom prezentacijom na kursu.

sleep apnea

Ova tematika je nepravedno zapostavljena u medijima poslednjih godina, da bi se tek od ove jeseni njoj posvetila značajnija pažnja, jer je recimo usko vezana za bezbednost saobraćaja. Profesionalni vozači, sa ovim simptomima i poremećajem sna, definitivno predstavljaju opasnost po sebe i druge učesnike u saobraćaju. Shodno tome potrebno im je pružiti mogućnost pravovremene dijagnostike i lečenja ovog poremećaja.

Na našem kursu okosnica predavanja bio je Prof. dr Ivan Kopitović, sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, koji je održao prezentaciju na temu respiratornog poremećaja tokom spavanja (SDB), kao i primeni NIV-a u SDB-u.

Dr Tanja Radosavljević, iz Tara MD ordinacije, je održala predavanje o Sleep Apnea-i kao tihoj ubici na našim drumovima, uz slogan da je to „ozbiljna bolest na koju se retko pomišlja“. Više detalja o održanom kursu možete videti na pozivnici OVDE.

Sigurni smo da je ovo samo početak jedne ozbiljne kampanje za pomoć svima kojima je ova bolest prepreka za zdrav i siguran život.

sleep apnea

Više detalja o Sleep Apnei i WEINMANN aparatima koji regulišu ovaj poremećaj pogledajte OVDE.