KONGRES „Aktuelnosti u ORL 2017“

Kompanija Audio BM, u saradnji sa Akademijom medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i Kliničkim centrom Vojvodine, uz podršku poslovnih partnera iz inostranstva, organizovala 17. tradicionalni kongres o aktuelnostima u ORL-u.

Ove godine kongres je održan 17. i 18. novembra u prestižnom ambijentu hotela PARK u Novom Sadu, idealnom za održavanje ovakvih skupova, okupilo se preko 300 eminentnih ORL doktora iz svih kliničkih centara i zdravstvenih ustanova u Srbiji , ali i ne mali broj učesnika iz regiona. Predavači iz Češke, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske i naravno Srbije, na ovogodišnjem skupu su iznosili najnovije prezentacije i analize svojih iskustava.

Svoja predavanja i prezentacije, koja su uvek završavana sa diskusijama zainteresovanih kolega, izneli su: Prof. dr Rajko Jović, Prof. dr Dragan Dankuc, Prof. dr Zoran Komazec, Dr Sc med Jovana Ječmenica, Ass. dr Ljiljana Čvorović, Doc. Dr Slobodanka Lemajić-Komazec, Prof. dr Janez Rebol, Prof. dr Vladimir Đorđević, Prof. dr Dušan Milisavljević, Prof. dr Gordana Mumović, Mr. Sc Tanja Arbutina… i mnogi drugi.

Obzirom na jubilarnu godišnjicu rada kompanije AUDIO BM, nastavljena je humanitarna akcija sa temom „Moj Omiljeni Zvuk“. To je bila prilika da svako od prisutnih pokaže koji zvuk najviše voli čuti. Da bi taj događaj interesantnije popratili organizovali smo i nagrade za one učesnike sa najzanimljivijim omiljenim zvukom. Ovu je akciju prvobitno pokrenula kompanija Unitron iz Kanade, čiji je Audio BM zastupnik za naš region. Pratite dalje razvoj ove naše humanitarne akcije, započete od strane Večernjih Novosti… Više o tome možete saznati na sajtu  www.mojzvuk.rs

Kada su se završila predavanja prvog dana seminara, nastavilo se u opuštenijem ritmu. Na svečanoj večeri pod pokroviteljstvom kompanije AUDIO BM, a povodom proslave 25. godina postojanja ove ugledne svetske firme, sve zvanice ovog eminentnog skupa su se opustile i prepustile užitku koje nosi dobra muzika i veselo društvo.

Naši partneri iz inostranstva opet su obradovali sve prisutne u tradicionalnom izvlačenju sretnih dobitnika lepih nagrada, ovaj put su to bile tri nagrade bila u stilu velikog jubileja – tri LCD TELEVIZORA. Nagradu kompanije UNITRON je dobila srećni g-đa Gordana Veljanov iz Ohrida u Makedoniji, nagradu kompanije BERNAFON je dobila g-đica Sandra Prpić iz Novog Sada, doke je COCHLEAR doneo sreću dr Zoranu Dimiću iz Niša. Nastavak večeri bio je u veselom ritmu dobre muzike, koja je većini ljudi omljeni zvuk.

Drugi dan kongresa je bio posvećen terapijskim mogućnostima lečenja karcinoma larinksa, i uopšte rekonstrukciji, rešavanju komplikacija i preživljavanju pacijenata koji se bore sa ovom vrstom oboljenja. Na samom kraju seminara ostao je osećaj zahvalnosti svima koji su učestvovali i organizovali ovaj značajan skup, još jedan u nizu tradicionalnih Audio BM ORL kongresa, 17. po redu.

Idemo dalje, u susret novoj 2018. godini, sa željom da dostignemo i prevaziđemo zacrtane ciljeve.