Iskoristite mogućnosti EasyControl-a aplikacije

Ova aplikacija Vam omogućava upravljanje slušnim aparatima, odabir onoga što želite da čujete. Ona nudi funkciju pretraživanja „Pronađi moj slušni aparat“, vezu do korisničkih uputstava i obaveštenje o ispražnjenosti baterije.

Danas postoji šansa da u trenutku kada dobijete slušno pomagalo aktivirate i aplikaciju koja će ići uz nju. U stvari, aplikacije za pametne telefone sada se smatraju delom ponuđenog paketa slušne opreme, a sa njima dolaze i određene napredne mogućnosti.

Bernafon ispunjava ova očekivanja pomoću ažurirane aplikacije EasyControl-A 2.0, koja olakšava korisniku da ima dodatnu kontrolu nad svojim slušnim aparatima. Deluje kao produžetak Vaših slušnih aparata omogućavajući pristup širokom spektru funkcija i funkcionalnosti, uključujući mogućnost prebacivanja između Vaših personalizovanih programa za slušanje, lociranje gde su vaši slušni aparati i lakši pristup Internetu radi povezivanja sa širokim opsegom drugih pametnih uređaja.

Kada aplikacije mogu postati izazovne?

Razvoj aplikacija, posebno za proizvođače slušnih aparata, nije jednostavan proces, jer može biti puno potencijalnih problema. U određenoj meri na uspeh aplikacije utiče nešto što svakodnevno koristite: vaš model „pametnog telefona“… Predviđa se da će do ove godine u svetu biti 5,7 milijardi pametnih telefona, a sa tim i problemi povezani sa aplikacijama, od kojih su najčešće ovi:

  • Operativni sistem pametnog telefona (OS) koji se koristi
  • Imate zastareli ili novoobnovljeni OS u pametnom telefonu
  • Ograničene Bluetooth mogućnosti

Koje su najbolje prakse korišćenja EasiControl-A 2.0? Da biste najbolje iskoristili ovu aplikaciju evo kratkog spiska stvari koje treba uzeti u obzir:

  • Uverite se da su baterije u vašim slušnim aparatima sveže i da su napunjene pre nego što ih pokušate upariti sa bilo kojim Bluetooth uređajem. To će sprečiti fluktuacije napona da prouzrokuju nepravilno ponašanje vaših slušnih aparata, uključujući performanse uparivanja.
  • Što je telefon stariji, veća je verovatnoća da će imati problema sa vezom i aplikacijama. Stariji pametni telefon ima manje procesorske snage i brzine sa više problema sa povezivanjem i nestabilnošću performansi. Generalno je dobro imati telefon koji nije stariji od pet godina
  • Pokušajte da deaktivirate automatsko ažuriranje OS-a i instalirate ga ručno. Čekanje jedne do dve nedelje nakon objavljivanja je obično dobro pravilo. Pre ažuriranja OS-a, pokušajte da potražite mrežu ako je najnoviji OS imao problema prilikom izdavanja
  • Za probleme u vezi sa uparivanjem i vezom između pametnog telefona i slušnih aparata, pokušajte da rešite problem koji deo otkazuje; da li je problem u aplikaciji ili telefonu?
  • Ako imate problema sa Bluetooth komunikacijom sa iOS-om, zatvorite pozadinsku aktivnost aplikacije EasiControl-A (na taj način očistite keš memoriju) i izbrišite trenutna uparivanja sa bilo kojim slušnim aparatima pod uređajem za sluh. Pre ponovnog otvaranja aplikacije, uverite se da ste prvo ponovo pokrenuli slušni aparat. Ovo se odnosi i na Android.
  • Za probleme sa zvukom i strimovanjem, bilo bi dobro da ponovo pokrenete telefon i zatvorite druge aplikacije koje strimuju zvuk (npr. YouTube, Spotifi itd.)
  • Povremeno ponovo restartujte Vaš pametni telefon, ovo će očistiti memoriju keširanih podataka.

Nadamo se da Vam je ovo pomoglo da lakše rukujete aplikacijom za Vaše slušno pomagalo…

Vaš AUDIO BM Tim