Inženjer Boris Majski iz AUDIO BM-a: Probleme nagluvih i sam dobro poznajem

Inženjer Boris Majski iz novosadske kompanije „Audio BM“ poistovećuje se sa svojim pacijentima. Sa šest godina dobio slušni aparat od firme u kojoj danas radi…

U KONTAKTU i radu sa pacijentima polazim prvo od sebe, nastojeći da im na sopstvenom primeru objasnim sve dobrobiti korišćenja slušnih aparata, kaže za „Novosti“ Boris Majski (33) iz Vrbasa, diplomirani inženjer elektrotehnike i menadžer prodaje u novosadskoj kompaniji „Audio BM“

– Trudim se uvek da potpuno razumem njihove probleme sa sluhom kao i potrebe, da im na odgovarajući način pomognem kako bi što bolje savladavali prepreke, skopčane s tim hendikepom. Moglo bi se reći da sam na neki način u blagoj prednosti u odnosu na svoje kolege, jer sam u prilici da pacijentu, našem klijentu, navedem i sopstveni primer.

Boris je rođen sa oštećenjem sluha, tako da je od najranijih dana imao poteškoća u sporazumevanju i funkcionisanju u društvu, a prvi slušni aparat dobio je sa šest godina, uoči polaska u školu.
Te spravice su mu, kako ističe, mnogo pomogle da bude odličan učenik, kao i da uspešno završi studije na FTN-u u Novom Sadu, odnosno da postane diplomirani inženjer elektrotehnike – master.

– Još od malih nogu postao sam pacijent, odnosno klijent firme „Audio BM“, u kojoj sam uvek dobijao najkvalitetnije slušne aparate. Time su mi mnogo pomogli da se normalno školujem i da se bez ikakvih problema bavim sportom i drugim aktivnostima. Uprkos ovom nedostatku, imao sam normalno detinjstvo i školovanje.
Majski se dobro seća da ga je, već na početku studija, pozvao Blažo Pisarić, vlasnik kompanije „Audio BM“, izrazivši želju da Boris dođe da radi u toj firmi odmah čim diplomira.

– Bio sam vrlo prijatno iznenađen, ali tada još nisam razmišljao o tome čime ću se baviti. Studirao sam ono što sam voleo i to je bilo važno. Ipak, taj poziv mi je nekako ostao urezan u pamćenju i ubrzo sam počeo da mislim o tome kako bih mogao da radim i da pomažem ljudima poput mene.

Taj „plan“ direktora Pisarića se ostvario na obostrano zadovoljstvo i inženjer Majski već punih sedam godina radi u kompaniji, koja ove godine slavi četvrt veka postojanja i uspešnog rada, pre svega u obezbeđivanju najkvalitetnijih slušnih aparata za osobe oštećenog sluha.
– Osim što je odličan stručnjak i jedan od najvrednijih, konstantno angažovan na terenu u radu sa pacijentima, Boris je uvek dobro raspoložen, ljubazan i nasmejan. Veoma je privržen svojoj porodici i često s radošću priča kako se lepo proveo sa svojim kćerkicama Jovanom i Ivonom tokom vikenda kod kuće u Vrbasu – kaže Marjan Antić, marketing menadžer firme.

On dodaje da je Boris, sa svojom pozitivnom energijom, zadužen i za atmosferu na druženjima koje firma organizuje, a posebna strast su mu i automobili.

– Boris veoma dobro čuje kada, tokom vožnje, nešto ne radi kako treba i odmah konstatuje o kakvom je kvaru reč. Kad budem kupovao automobil, vodiću ga da on prvo pogleda kola i da me posavetuje da li da ih pazarim – kaže Antić.