audiobm donacija za katarinu

Donacija: Katarina sad bolje čuje nastavnike

„Novosti“ i Firma „Audio BM“ uručile još jedan slušni aparat Katarini Vučinić iz Beograda. Uz bežični internet lakše će pratiti predavanja.

Katarina Vučinić (10) ima plavi pojas u karateu, voli da crta, ide u novobeogradsku Osnovnu školu „Kralj Aleksandar“ i ima oštećen sluh od šeste godine. Zahvaljujući akciji Kompanije „Novosti“ i firme „Audio BM“, pod nazivom „Da sva deca čuju omiljeni zvuk“, dobila je novi slušni aparat, koji joj je svečano uručen u filijali novosadskog preduzeća u Ulici kneginje Zorke broj 16, u Beogradu.

Ova učenica četvrtog razreda, koja obožava fizičko i likovno, dobila je aparat koji će joj pomoći da nesmetano uživa u druženju sa vršnjacima. Uz to, omogućen joj je bežični internet sistem koji će koristiti ona i njeni nastavnici. Naime, uz pomoć mikrofona zakačenog na reveru nastavnika, Katarina će lakše pratiti predavanja na svom slušnom aparatu.

Odmah osećam razliku i mnogo bolje čujem sada. Trebaće mi malo vremena da se naviknem – kaže Katarina.

Devojčicini roditelji su takođe neizmerno zadovoljni što je Katarina dobila kvalitetan aparat. Kako kažu, dugo su čekali na ovakvu priliku jer je procedura za dobijanje aparata preko Fonda komplikovana i dugotrajna.

Katarinina doktorka Jovana Ječmenica, specijalista sa Instituta za majku i dete, navodi da ovakve humanitarne akcije imaju veliki značaj za decu kojoj su potrebna određena pomagala.

– Svaka ovakva akcija je dobrodošla – kaže dr Ječmenica. – Ustanove su prepune dece sa problemom i potrebno je mnogo vremena dok svi oni stignu na red. Doktorka Ječmenica navodi da bi bilo najbolje kada bi se razvio dugotrajan sistem za pomaganje deci sa oštećenim sluhom. Kako kaže, neka od dugotrajnih rešenja bi bila mobilizacija ustanova, podizanje obima rada i povećanje broja zaposlenih.

Ova humanitarna akcija u organizaciji Fonda humanosti „Novosti“ i novosadske kompanije „Audio BM“ započeta je pre četiri meseca. Zahvaljujući ovom poduhvatu, dodeljeno je osamnaest slušnih aparata, dok još osamdeset i dva sleduje deci do 18 godina iz cele Srbije.

PRIJAVE

Da bi konkurisali za dobijanje slušnog aparata u ovoj akciji, roditelji dece treba najpre da popune upitnik koji sadrži osnovne podatke i potrebnu medicinsku dokumentaciju. Prijave i informacije: Fond humanosti „Večernjih novosti“, Trg Nikole Pašića 7, Beograd 011-3028-162, fond@novosti.rs ili „Audio BM“, Vuka Karadžića 1, Novi Sad, pozivni centar 021-3000-400