audiobm donacija za andjelu

Da Anđela bolje čuje zvuke sa folklora

Humanitarna akcija Kompanije „Novosti“ i firme „Audio BM“. Deseti par slušnih aparata devojčici iz Beograda. FOND humanosti kompanije „Novosti“ i kompanija „Audio BM“ nastavljaju svoju plemenitu misiju pod nazivom „Sva deca treba da čuju omiljeni zvuk“.

Zahvaljujući ovom poduhvatu, biće poklonjeno 100 slušnih aparata, a dva savremena pomagala u utorak su dodeljena Anđeli Vitomirović (9) iz Beograda, kojoj je sluh oštećen od treće godine. Anđela je učenica trećeg razreda OŠ „Veljko Dugošević“ i odličan je đak. Na dodelu je došla sa bakom Slobodankom, koja ju je svakodnevno vodila na preglede.

– Imala sam stare aparate, koji nisu bili dobri – kaže Anđela. – Nisam očekivala da ću od toliko dece baš ja imati sreće. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da bolje čujem, mojoj baki i logopedu.

Ova vredna devojčica ide na folklor u AKUD „Ivo Lola Ribar“ i pohađa časove engleskog jezika. Raduje se što može da se druži i razgovara s vršnjacima bez problema. Njena baka Slobodanka tvrdi da pomagalo znači isto koliko njoj naočare za vid u „starim danima“.

– Nismo očekivali da ćemo imati tu privilegiju da dobijemo ovako skupe aparate – kaže Anđelina baka. – Kad vam neko daje nešto besplatno, to je dar sa neba. Zahvalna sam neizmerno što moja unuka lepo čuje i što nema problema sa drugarima i okolinom.

Prema rečima Marjana Antića, marketing menadžera firme „Audio BM“, osnovni motiv ove akcije jeste borba protiv predrasuda, koje najbolje „razbijaju“ upravo deca.

– Hteli smo da dokažemo da su deca koja nose slušne aparate sasvim normalna i zdrava – kaže Marjan. – Slušni aparat im treba da bi živeli bolje i kvalitetnije. Nadamo se da će druge kompanije i pojedinci naći motivaciju da nam se pridruže u ovoj akciji.

Stručnu komisiju ove akcije čine četiri doktora iz Beograda i Novog Sada, kojima su deca sa oštećenim sluhom uža specijalnost.

Preuzeto sa: Novosti.rs