Anja Čevarušić dobitnica slušnih aparata na poklon

U okviru naše redovne akcije „Slušni aparat na poklon“ kroz koju podstičemo naše korisnike da nose slušne aparate na oba uva, obradovali smo mladu devojku Anju iz Bačke Topole, kojoj smo poklonili dva nova slušna aparata Zerena 1 MiniRITE.

Svoju ljubav prema muzici Anja neguje svakodnevno, ali joj se pružila prilika da je zavoli još više i da jasno čuje svaki zvuk, kada je od naše kompanije dobila dva nova slušna aparata.

Pre nekoliko dana imali smo priliku da ugostimo Anju i da sa njom malo popričamo i čujemo kakvo je njeno iskustvo sa korišćenjem slušnih aparata.

Anja Čevarušić ima 24 godine i dolazi iz Bačke Topole, radi u fabrici automobila u Subotici, a pored toga bavi se i puštanjem muzike na radiju u svom rodnom mestu.

U nastavku možete pročitati šta nam je Anja rekla o svom dosadašnjem iskustvu sa korišćenjem slušnih aparata.

Kada i kako si shvatila da imaš oštećen sluh?

Anja: Bila sam jako mala, moji roditelji su primetili da ne čujem dobro, pa su me vodili na preglede u Suboticu i Novi Sad.

Da li si bila svesna problema i kako si se osećala?

Anja: Nisam bila svesna problema, tada sam imala oko 7 godina. Osećala sam se lepše kada sam počela da koristim slušne aparate, bila sam srećna što mogu da čujem neke zvuke koje nisam mogla do tada.
Kada sam krenula u školu, druga deca su me zadirkivala zato što nosim slušni aparat. Tada su aparati bili veći nego sada i bili su vidliviji. Zbog zadirkivanja dece iz škole sam prestala da nosim aparat neko vreme. Tata me je odveo kod doktora i on mi je rekao da moram redovno da nosim aparate ili će mi se sluh još više oštetiti.

Koliko dugo koristiš slušne aparate?

Anja: Negde oko 15 godina.

Koliko ti znači što koristiš slušne aparate?

Anjin osmeh nakon što je čula svoju omiljenu pesmu preko svojih novih slušnih aparata

Anja: Kako sam starija znači mi sve više zbog komunikacije sa ljudima, mogu da ih razumem i ne moram da ih pitam da mi ponove šta su rekli. Mnogo mi znači i zbog muzike, sada mogu bolje da je čujem i da uživam u svakom tonu.

Da li koristiš jedan ili dva slušna aparata?

Anja: Sada koristim oba slušna aparata, godinu ipo dana sam koristila samo jedan. Mnogo je velika razlika od kako koristim oba slušna aparata, sada mogu da čujem srednje visoke tonove koje nisam čula dok sam koristila samo jedan aparat.

Stari i novi slušni aparat koji je Anja dobila na poklon

Da li su ti aparati pomogli u rešavanju problema sa sluhom?

Anja: Mnogo su mi pomogli aparati, ovi stari i ne toliko, ali ovi novi da, zato što imaju opciju da se muzika čuje preko Bluetooth-a, zvuk je čitiji, jasniji i glasniji.

Šta bi poručila ljudima koji imaju oštećen sluh, a ne žele da koriste slušne aparate?

Anja: Poručila bih svim ljudima da dođu u Audio BM i provere svoj sluh, da počnu da nose nove slušne aparate koji su mnogo bolji u odnosu na stare. Nije sramota nositi slušne aparate, veća je sramota da ne čujemo i molimo ljude da nam ponove šta su rekli.

Proba novih slušnih aparata

Deo intervjua sa Anjom možete pogledati i na našem YouTube kanalu, klikom na link.

Ukoliko i Vi želite da se prijavite na ovu akciju, to možete učiniti prijavom u našim poslovnim jedinicama ili klikom na link.

Vaš Audio BM