aktuelnosti u orl 2016

Aktuelnosti u ORL 2016 (izveštaj)

Kompanija Audio BM, u saradnji sa Akademijom medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i Kliničkim centrom Vojvodine, uz podršku poslovnih partnera iz inostranstva, organizovala 16. tradicionalni seminar o aktuelnostima u ORL-u, održan 4. i 5. novembra na Zlatiboru.

Ove godine, u prestižnom zlatiborskom ambijentu hotela PALISAD, idealnom za održavanje ovakvih skupova, okupilo se preko 250 eminentnih ORL doktora iz svih kliničkih centara i zdravstvenih ustanova u Srbiji , ali i ne mali broj učesnika iz regiona. Predavači iz Češke, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske i naravno Srbije, na ovogodišnjem skupu su iznosili najnovije prezentacije i analize svojih iskustava.

Svoja predavanja i prezentacije, koja su uvek završavana sa diskusijama zainteresovanih kolega, izneli su: Prof. dr Rajko Jović, Prof. dr Dragan Dankuc, Prof. dr Zoran Komazec, dr Jiri Skrivan, Prof. dr Greg Jablonski, Prim. mr Sc med Jovana Ječmenica, Ass. dr Ljiljana Čvorović, dr Douglas Baldwin, dr sc. med Branka Mikić, Doc. Dr Slobodanka Lemajić-Komazec, Prof. dr Drago Prgomet, Doc dr Igor Fajdig, Prof. dr Vladimir Đorđević, Prof. dr Dušan Milisavljević, Prof. dr Gordana Mumović, Mr. Sc Tanja Arbutina… i drugi.

aktuelnosti u ORL u 2016

Obzirom na predstojeću jubilarnu godišnjicu rada kompanije AUDIO BM, pokrenuta je humanitarna akcija sa temom „Moj Omiljeni Zvuk“. To je bila prilika da svako od prisutnih pokaže koji zvuk najviše voli čuti. Da bi taj događaj interesantnije popratili organizovali smo i nagrade za one učesnike sa najzanimljivijim omiljenim zvukom. Utešnu nagradu, ručni merač pritiska Rossmax, dobio je Prof. dr Rajko Jović iz Novog Sada, koji je napisao sledeće: „Zvuk okrenutog lista knjige koju čitaju moja deca“. Glavnu nagradu, mobilini telefon marke Tesla, dobio je dr Dragan Milivojević iz Užica, koji je svoj zvuk opisao ovako: „Slušali ste svoju decu dok spavaju! 🙂 „. Ovu je akciju prvobitno pokrenula kompanija Unitron iz Kanade, čiji je Audio BM zastupnik za naš region.

aktuelnosti u orl 2016

Pratite dalje razvoj ove naše humanitarne akcije, započete od strane Večernjih Novosti… Više o tome možete saznati na sajtu www.mojzvuk.rs

aktuelnosti u orl 2016

Kada su se završila predavanja prvog dana seminara, nastavilo se u opuštenijem ritmu. Na svečanoj večeri pod pokroviteljstvom kompanije Bernafon, a povodom proslave 70. godina postojanja ove ugledne svetske firme, sve zvanice ovog eminentnog skupa su se opustile i prepustile užitku koje nosi dobra muzika i veselo društvo. Bernafon je opet obradovao sve prisutne u tradicionalnom izvlačenju sretnih dobitnika lepih nagrada, ovaj put je glavna nagrada bila u stilu velikog jubileja – LCD TELEVIZOR. Nagradu je dobio srećni dr Bojan Ristevski iz Makedonije. Nastavak večeri bio je u veselom ritmu dobre muzike, koja je većini ljudi omljeni zvuk.

aktuelnosti u orl 2016

Drugi dan seminara je bio posvećen terapijskim mogućnostima lečenja karcinoma larinksa, i uopšte rekonstrukciji, rešavanju komplikacija i preživljavanju pacijenata koji se bore sa ovom vrstom oboljenja. Na samom kraju seminara ostao je osećaj zahvalnosti svima koji su učestvovali i organizovali ovaj značajan skup, još jedan u nizu tradicionalnih Audio BM ORL seminara, 16. po redu.

Idemo dalje, u susret novoj 2017. godini, i proslavi 25. godišnjice postojanja Audio BM-a na našim prostorima. Sa željom da dostignemo i prevaziđemo zacrtane ciljeve.